Bize Ulaşın
444 53 29

Yaşam Koçluğu

Koç, anlamını, Macaristan’ın Kocs köyünden alır. Bu ismin, bir buluşla ortaya çıktığı söylenmektedir. Kocs köyünde üretilen Kocsi isimli atların arkalarına bağlanan arabaları tüm dünyaya yayıldı. Bir yerden bir yere taşıyan manası ile kocsi dünya diline yerleşti. Bu mana ile Koçluk mesleğine de isim verdi.

Türkiye’de koçluk kelimesi, 1970’lerde “Beyaz Gölge” adlı televizyon dizisinde canlandırdığı “Koç Reeves” ile duyuldu. 2000 yıllarında da modern Yaşam Koçluluğu anlayışı Türkiye’de yayılmaya başladı.

Koçluk, koçisinin yaptığı gibi kişiyi bir yerden bir yere götürür. Kişinin istediği yere gitmesine eşlik eder. Bununla beraber kişinin kişilik yapısını, duygularını, düşüncelerini, çevre yapısı ile birlikte tüm bütünlüğüne saygı duyarak yaşamının içinde olmak istediği yere gitmesine yardımcı olur.

Kişinin kendini irdelemesine ve içindeki göremediği yapı taşlarını farkına vardırarak yapabilme gücünü artıran kişidir, KOÇ. İçindeki gücün farkına vararak yaşamda hayal ettiği noktaya düşündüğünden daha kolay varan koçi, özgüveninin ve mutluluğunun farkına varır.

Modül 1 : 32 saat
Modül 2 : 32 saat